Doba ledová 2: Obleva (2006)

Zvířátka, navíc animovaná, vtipné dialogy a slušná hudba. To je pokračování Doby ledové s podtitulem Obleva.

Animák Doba ledová, který měl před pár lety premiéru, zaznamenal velký divácký ohlas po celém světě, a to nejen kvůli vtipným dialogům, ale také díky velkému trumfu celého filmu - tím se stala veverka, úchylný oříškový kleptoman. A tak se v Blue Sky Studios rozhodli vrazit do druhého dílu peníze s tím, že natočí jedničku obtáhlou přes kopírák s pár odchylkami a že na tom vydělají majlant. A, ehm, jejich odhady byly správné. Peníze se vrátily, film se vyplatil... Ale vyplatí se divákovi podívat se na to?

Jak asi jistě tušíte z podtitulu filmu, celý námět druhého dílu spočívá v tom, že se zvířátka přesunují z bodu A do bodu B, aby unikli právě blížící se oblevě, která je zanedlouho postihne. Musí se tak dostat na velkou loď, archu, nebo nevim co, nazývejte to jak chcete :) Setkáváme se opět se starou známou sestavou - mančaft tvoří mamut Manny, šavlozubý tygr Diego a Sid, což je... jakýs takýs hybrid mezi... je to prostě hybridní zvíře ;) A díky němu, se mimochodem dočkáme jedné úžasné muzikalové pasáže, která spolu s orlí muzikálovou vložkou nemá chybu.

Tihle tři potkají cestou na loď mamutí slečnu Ellie, která si ovšem myslí, že je vačice a podle toho se tak i chová. Manny jí celou dobu přesvědčuje, že on i ona jsou mamuti a měli by to dát v zájmu mamutí záchrany dohromady, ale ona je blbá jak troky. Ta postava mě celý film silně vytáčela... Zato její společníci, Crash a Eddie mě zaručeně svoji potřeštěností bavili. Oba dva se ovšem stejně nevyrovnali stálici na animovaném nebi - veverce Scrat, která je notorickým sběračem oříšků. Její posedlost jí dokonce vynese až do samotných nebes a jde také o jeden z nejlepších momentů filmu.

Pokud si rádi odpočinete a nevadí vám animované filmy, chcete se pobavit a uvolnit, Dobu ledovou 2 si určitě pořiďte.

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Doba ledová 2: Obleva

(Ice Age: The Meltdown)

Režie: Carlos Sandalha

Další články v kategorii