U mě dobrý

Jan Hřebejk natočil další ze svých komedií. Premiéru bude mít ale až v první polovině příštího roku, takže zatím zjistíte, kdo si v novém snímku zahraje a o čem že vlastně bude.

Nejnovější film Jana Hřebejka, Medvídek, měl premiéru teprve před měsícem a úspěšný režisér už dotočil další snímek. Ten se jmenuje U mě dobrý a scénář k němu opět napsal Petr Jarchovský. Hřebejk slibuje, že film bude návratem ke komedii ve stylu Pelíšků nebo Pupenda, už i protože se ve filmu objeví třeba Bolek Polívka. Zároveň ale dodává, že divákům možná připomene Rozmarné léto nebo Slavnosti sněženek. Autorem předlohy je Petr Šabach, který s Hřebejkem spolupracuje již řadu let. Jan Hřebejk s Petrem Jarchovským napsali podle Šabacha už tři filmy. Původně dokonce uvažovali taky o komediálním seriálu.

Většina děje se odehrává u Vltavy na Libeňském ostrově v zahrádkářské kolonii. Dějově bude film zapadat do začátku 90. let. Bolek Polívka ztvární roli vysloužilého varietního kouzelníka Mrklase, Jiří Schmitzer Tondu, který v provizorní hospůdce točí pivo, Miroslav Vladyka koktavého smolaře Káju. Sekundovat jim budou Josef Somr, Petr Forman, Lenka Vlasáková a Simona Babčáková. Tondova syna Jáchyma si zahraje Mário Kubaš. Hřebejk obsadil i celou řadu přátel ze smíchovského přístavu a své oblíbené herce malých rolí, jako je třeba Andrej Toader.

Poslední klapka padla začátkem tohoto týdne na Smíchovském nádraží. Filmový štáb natáčel kromě zmíněného Libeňského ostrova i na bleším trhu ve Vysočanech, na Vyšehradě nebo v Košířích. Premiéra filmu, který opět produkuje Ondřej Trojan, je naplánována na květen příštího roku.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

U mě dobrý

(U mě dobrý)

Režie: Jan Hřebejk

Další články v kategorii