Máj se už natáčí!

Odvážný autorsko-režisérský počin chystá František A. Brabec. Dokáže znovu, že i na klasiku se dá masově chodit do kina jako v případě Kytice? A kdo si v jeho novém snímku zahraje?

Režisér F. A. Brabec už natáčí svůj nový film Máj, a to v přírodě Českého středohoří. Tam teď mohou turisté potkat takové herce, jako jsou Jan Tříska, Juraj Kukura, Vladimír Javorský, Bronislav Poloczek, Jan Přeučil či Kryštof Hádek (kompletní obsazení). Narazit tu ale mohou i na mladé neokoukané tváře.

Filmový projekt na motivy básnické sbírky Karla Hynka Máchy Máj je koncipován jako celovečerní hraný film pro celou rodinu a jeho premiéra je naplánovaná na srpen roku 2008. Máj v několika ohledech v podstatě navazuje na snímek Kytice, který v době svého uvedení slavil výrazný divácký úspěch a v kinech ho vidělo přes půl milionu diváků.

F. A. Brabec se na režisérskou židli vrací po několikaleté pauze. Na svém kontě má zatím filmy Král Ubu, Kytice, Krysař a Bolero. Zároveň je však i vyhledávaným kameramanem. V nedávné době na podílel třeba na filmech Bestiář nebo Bathory. Dříve také spolupracoval s režisérem Janem Svěrákem (Obecná škola, Jízda).

Související články

[Recenze]
[Trailery]

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.