Rallye Smrti 2 najíždí před kameru

Paul W.S. Anderson započal natáčení dalšího Rallye smrti, tentokrát se statusem prequel. Jak se mu bude v kině dařit bez Jasona Stathama? A kdo zaujme jeho pozici?

Když se v amerických věznicích nekšeftuje s drogami nebo se zrovínka neplánuje žádný ten útěk, pořádá se novodobá reality show v závodech rallye. Všechny pancíře a kulomety připevněné na vozidlech vám pravděpodobně vnuknou myšlenku, že až tak klasická jízda to nebude. Kdo přežije, ten vyhraje a má tu čest jít zabíjet i do dalšího kola. Zábava, co říkáte? Zatímco před rokem režisér Paul W.S. Anderson natočil relativní béčkový akčňák Rallye smrti, kde si masku hlavního hrdiny, tedy Frankenstaina, nasadil Jason Statham, teď již plánuje další závody, na tentýž způsob.

Kdybychom konstatovali, že se jedná o pokračování, možná bychom nebyli zcela upřímní. Paul W.S. Anderson totiž natáčí čisto čistý prequel k původnímu Rallye smrti, a zaostří tak na předešlý život Frankensteina. Jason Statham již ale není na seznamu hostů. Hlavního hrdinu si zahraje nikdo zcela jiný, a to hned z několika důvodů. Pravý Frankenstein (ne, ten pravý, o němž natočil Kenneth Branagh fantasy horor, nýbrž ten moderní, co jezdí závody) měl pořádně černé svědomí a byl pěkný hajzl, v čemž Jasonova role rozhodně nespočívala. Ten si naopak snažil očistit ruce z nastražené vraždy své manželky a nastartovat svou otcovskou roli, nikoli motor plechového mustangu. Kdo tedy obsadí roli závodního psychopata v nadcházející dvojce je zatím ve hvězdách. Předběžné datum premiéry je stanoveno na rok 2011.

Související články

[Trailery]

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.