Pařba na třetí

V roce 2009 natočil Todd Phillips úspěšnou komedii Pařba ve Vegas, která si publikum naprosto podmanila. O dva roky později následovalo pokračování a divoká Pařba se přesunula do Bangkoku. Se stejnou periodicitou nyní přichází třetí díl.

Úspěch první Pařby způsobil především originální koncept (v rámci hollywoodské komedie) a scénář plný gagů a drsného "chlapského" humoru. Odkrývání událostí, jejichž obraz zatemnila divoká party, balancovalo mezi výbušným humorem a přehnaností, ale celkový dojem zanechala Pařba ve Vegas pozitivní. Vlčí smečka - Phil (Bradley Cooper), Alan (Zach Galifianakis), Stu (Ed Helms) a Doug (Justin Bartha) - se velkolepě zrodila.

O poznání hůře dopadl druhý díl, který nepřišel s ničím novým a pouze zopakoval již známý postup, přičemž přitvrdil v nevkusu. Scénář si napsal sám režisér Todd Phillips a výsledek neposkytoval právě kultivovanou zábavou, ale bezmyšlenkovité kopírování prvního filmu. Vlčí smečka v Thajsku zklamala.

Co zatím víme o ději třetího dílu: máme se dočkat odchýlení od zavedeného schématu, tentokrát žádný z povedených přátel nepořádá rozlučkový večírek a nekoná se žádná svatba. Bude pohřeb. Alanovi zemře otec a tohoto labilního člověka čeká blázinec. Vlčí smečka se rozhodne Alanovi pomoci a nabídnou mu transport, ale cestou jsou přepadeni a jejich cesta skončí únosem Douga (opět). Za vše je zodpovědný starý známý kokainový závislák pan Chow (Ken Jeong), jelikož proti sobě poštval Kingpina v podání Johna Goodmana. Ten nabude dojmu, že Chowa zmáčkne jen prostřednictvím vlčí smečky. Jedinou šancí na záchranu Douga je tudíž najít pana Chowa, jehož stopy vedou zpět na původní místo činu, do Las Vegas. (Pozn.: Koluje poměrně velké množství naprosto odlišných synopsí třetí Pařby, tudíž je tento popis jednou z pravděpodobných možností.)

Na scénáři třetí Pařby opět spolupracovali autoři druhého dílu, sám režisér Todd Phillips a Craig Mazin, který se proslavil skvosty jako Scary Movie 4, Superhrdina nebo Z cizího krev neteče. K filmu se bohužel již nevrátili scenáristé první Pařby Scott Moore a Jon Lucas, jejichž originalita, invence a smysl pro humor stojí za úspěchem prvního dílu. Vrací se však herečka Heather Graham, která si v Pařbě ve Vegas zahrála striptérku Jade.

Jak se paří potřetí, se dozvíme na konci května, avšak je zde důvod pochybovat, že se bude jednat o původní a osvěžující zábavu. Scénář Todda Phillipse a Craiga Mazina signalizuje spíš prvoplánový příběh, vyčpělý humor, vykrádání předešlých dílů, vršení absurdit a nechutností a pitvořící se herce.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Pařba na třetí

(The Hangover Part III)

Režie: Todd Phillips

Další články v kategorii