Kinům vládla sci-fi Elysium, bodovala i Jennifer Aniston

Úspěch Distriktu 9 sice nezopakoval, i tak se ale může režisér Neill Blomkamp tetelit. Jeho nová sci-fi Elysium s Mattem Damonem v hlavní roli totiž o uplynulém víkendu ovládla americká kina.

Trailery na Elysium vypadaly hodně lákavě, takže se není čemu divit, že snímek utržil v pokladnách třicet milionů dolarů a nějaké ty drobné navrch. Skvělý výsledek Distriktu 9 sice netrhl (více než 37 milionů), i tak ale může být Blomkampova parta spokojena. Jak ovšem kritici upozorňují - nečekejte žádné hloubání o metafyzičnu. Je to prostě jen chutný popcorn.

Dvojka patří Jennifer Aniston a Jasonovi Sudeikisovi a jejich Millerovým na tripu. Žánr lehké komedie prostě jede, čehož je tahle záležitost důkazem. Celkem to dělá, budou-li se počítat i dva dny před pátkem více než 38 milionů, a to jen tak na zemi nenajdete.

Animovaná Letadla jsou třetí, ale klidně mohly skončit ještě hůř, vezmu-li v potaz, že to byl film původně chystaný jen na DVD. Pak se ale hlavouni v Disney rozhodli, že by vlastně kopírák Aut mohli předvést na velkém plátně… a je z toho docela úspěch, protože 22,5 milionů není při jednou tak velkém rozpočtu k zahození. Film se v klidu zaplatí, na DVD půjde asi až dvojka.

Fantasy podívaná Percy Jackson: Moře nestvůr je včetně předpremiér na čtvrté pozici s 23 mega, a to je slabota. No a pětku uzavírá akční film 2 zbraně, který krouží americkými kinosály druhý týden. Americká komerční záležitost Baltasara Kormákura táhne s výdělky ku padesáti milionům.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Letadla

(Planes)

Režie: Klay Hall

2 zbraně

(2 Guns)

Režie: Baltasar Kormákur

Elysium

Režie: Neill Blomkamp

Percy Jackson: Moře nestvůr

(Percy Jackson: Sea of Monsters)

Režie: Thor Freudenthal

Millerovi na tripu

(We're the Millers)

Režie: Rawson Marshall Thurber

Další články v kategorii