Dvojka Kick-Ass netáhla, dařilo se Butlerovi

Příběh černošského sluhy z Bílého domu vydělal za uplynulý víkend v amerických kasách nejvíc. Nedařilo se naopak pokračování Kick-Ass. Barevná akční šílenost skončila s tržbami až na pátém místě.

Retro snímek Lee Danielse The Butler s Forestem Whitakerem v hlavní roli vydělal při své premiéře 25 milionů, což mu stačilo na první místo v žebříčku. Zjednoduším-li to, Američané se prostě radí dívají na filmy o Američanech. Na dvojce se umístili Millerovi na tripu. Jennifer Aniston táhla už minulý týden a za víkend její tvář vydělala dalších 18 milionů, což dohromady dělá téměř 70.

Trojka patří sci-fi Elysium s Mattem Damonem. Jak už bylo řečeno, úspěch Distriktu 9 se nekonal, nicméně Neill Blomkamp nemusí až tak úplně zoufat. Víkend přinesl více než 13,5 milionů dolarů, celkem to je 56 mega. Ale jinak se samozřejmě čekalo víc, už jen proto, že film stál přibližně 115 milionů dolarů. Musí se holt spoléhat na svět.

Animovaná Letadla a jejich čtvrtá pozice asi není úplně to, z čeho by v Disney skákali nadšením. Jenže to byl původně video-film a 45 milionů dohromady určitě není k zahození. Což se ovšem nedá říct o Kick-Ass 2. Comicsovka skončila až na slaboučkém pátém místě, jako otvírák za 13 milionů je to dost bídné, jakkoli se jedná o zajetou značku, s níž byla legrace.

Ještě se podíváme trochu dál. Nejde ani tak o šestého Percyho Jacksona: Moře nestvůr, který má na kontě po dvou týdnech 39 mega, ale o sedmého Jobse. Životopisný film o vizionáři a zakladateli společnosti Apple, otevřel jen za šest milionů, ale úplně v pohodě se zaplatí (rozpočet činil okolo 12 milionů).

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Kick-Ass 2

(Kick-Ass 2: Balls to the Wall)

Režie: Jeff Wadlow

Letadla

(Planes)

Režie: Klay Hall

Elysium

Režie: Neill Blomkamp

jOBS

(Jobs)

Režie: Joshua Michael Stern

Percy Jackson: Moře nestvůr

(Percy Jackson: Sea of Monsters)

Režie: Thor Freudenthal

Millerovi na tripu

(We're the Millers)

Režie: Rawson Marshall Thurber

Komorník

(The Butler)

Režie: Lee Daniels

Další články v kategorii