Film 2012, u nás bez posunu

Velmi vyzdvihovaný a očekávaný sci-fi apokalyptický snímek 2012 se v českých kinosálech objeví bez výrazného posunu. Dokonce o den dříve než za velkou louží, kde je premiéra 13. listopadu 2009, zatímco u nás již 12. listopadu. A jestli se těšíme? Umí pes štěkat?

21. prosince 2012 má nastat podle Mayského kalendáře, 5125 let plánovaný konec světa. Scénář onoho posledního pátku, má být katastrofický a naprosto nepředstavitelný. A nemůžeme říct, že jsme nebyli varováni. Oceány se slejí v jeden a litosferické desky udělají z povrchu Země, postapokalyptickou krajinu. Jackson Curtis (John Cusack) je jedním z lidí, jež se snaží zachránit své blízké a utéct do bezpečí. Ovšem kde na Zemi bude bezpečno?

Německý režisér Roland Emmerich nemá zas tak odpudivé počiny, poslední roky se mu celkem i daří (tedy vyjma 10 000 př. n. l.), ale jak to říct, všechno je to takové na jedno brdo. Každopádně nadcházející snímek 2012, vypadá vskutku zajímavě. Řeč je především o vizuální a dynamické stránce veškerých scén, kde se stává z planety Země jedna velká zkáza a nastává plánovaný konec světa. Film je natočen podle knižního románu Whitleyho Striebera, 2012: The War for Souls. Vtipné je, že režisér Transformerů a Mizerů, Michael Bay točí ten samý film podle té samé knihy a ještě s totožným názvem. Bitva o nejlepší konec světa bude, ovšem Emmerich bude alespoň rok první, neboť Bayova apokalypsa přijde až v roce 2010. To je bordel.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.