Světová válka Z si nevede zle, Deppa semlel Já, padouch 2

Uplynulý víkend přinesl velké překvapení v podobě drtivé porážky Osamělého jezdce od dvojky animáku Já, padouch. A špatně na tom není ani Světová válka Z, jejíž výdělky se celosvětově dávno přehouply přes 300 milionů dolarů. A to není špatné číslo.

Producent Jerry Bruckheimer chtěl mít z Osamělého jezdce další Piráty z Karibiku, jenže co fungovalo jednou na vodě, nemusí podruhé frčet na kolejích Divokého západu. Ani když je Den nezávislosti.

Přeloženo – u Disneyho si klepou na čelo, neb Osamělý jezdec je solidní průšvih. Na kopytech jej rozneslo pokračování povedeného animáku Já, padouch. Snímek Universalu má na kontě 142 milionů dolarů za první pět dní v kinech, což je oproti chabým 48 milionům, které dokázal vydělat Johnny Depp hodně tvrdá rána na solar.

Před Světovou válkou Z jsou ještě Drsňačky se Sandrou Bullock (za dva týdny vydělaly slušných 86 milionů) a Univerzita pro příšerky (216 milionů). Brad Pitt naopak překvapil. Byť byl kritikou jeho zombie-flák přijat hodně vlažně a musel se dost přetáčet, díky čemuž jeho tvůrci z Paramountu utopili neplánovaně trochu více škváry, nevede si špatně. Na kontě má za tři týdny od premiéry téměž 159 milionů, dalších více než dvě stě pak přiteklo ze světa.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Osamělý jezdec

(The Lone Ranger)

Režie: Gore Verbinski

Světová válka Z

(World War Z)

Režie: Marc Forster

Univerzita pro příšerky

(Monsters University)

Režie: Dan Scanlon

Já, padouch 2

(Despicable Me 2)

Režie: Pierre Coffin, Chris Renaud

Drsňačky

(The Heat)

Režie: Paul Feig

Další články v kategorii